Tien tips voor een origineel Valentijnsgeschenk

Er zijn allerlei denkbare cadeaus mogelijk voor Valentijnsdag. Het is altijd moeilijk kiezen in het grote aanbod. Met deze tien tips wordt het makkelijker om een origineel Valentijnscadeau uit te kiezen.

Stel zelf een CD samen met muziek die voor jullie een speciale betekenis heeft en maak een originele cover (bijv. met een fotootje van jullie beiden). Inspiratie nodig? Op Start2Date vind je tips voor romantische klassieke muziek en popmuziek.

Verras je geliefde met een fotoboek met foto's van de uitstapjes, feesten en vakanties die jullie samen beleefd hebben. Vooral als je hem of haar al wat langer kent zul je hiermee goede sier maken. Tegenwoordig hoef je het inplakken van al die foto's niet meer zelf te doen, want via internet kun je eenvoudig een kant-en-klaar album van je digitale foto's laten maken.

Maak eens een avondje tijd voor je valentijnsdate om een avondje romantisch te eten met hem of haar. Tip: zorg dat je tijdig reserveert in het restaurant. Ook kun je beter geen restaurant uitkiezen met een speciaal "valentijnsarrangement", behalve als je het leuk vindt om een avond tussen de andere verliefde stelletjes te zitten die op hetzelfde 'originele' idee waren gekomen...

Geef liever geen cadeaubon, iets tastbaars doet het beter. Bij Valentijn gaat het er juist om dat je iemand met een persoonlijk geschenk verrast. Een cadeaubon kun je geven aan een vage collega, maar niet aan de man of vrouw van je dromen...

Als je een spannender cadeautje zoekt, kun je bijvoorbeeld een erotische video of sexy lingerie geven. Bij een erotisch postorderbedrijf kun je op je gemak wat uitkiezen. Je kunt de gratis catalogus van een gerenommeerd bedrijf hier bestellen (deze wordt thuisgestuurd in een discrete envelop).

Laat een mooi boeket met bloemen thuisbezorgen op Valentijnsdag om een onvergetelijke indruk achter te laten. Je maakt dit cadeautje extra speciaal door een persoonlijke boodschap toe te voegen.

Als je helemaal in de wolken bent van iemand, waarom zou je dat dan niet laten merken door iemand letterlijk mee de wolken in te nemen? Wedden dat een ballonvaart een fantastisch cadeau is? Mits je geliefde geen hoogtevrees heeft natuurlijk!

Verras je geliefde met een romantisch verblijf in een luxe hotel. Via internet kun je gemakkelijk tijdig jullie plekje reserveren. En de prijs, die valt vaak heel erg mee. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Expedia Hotels.

Zoals je misschien wel weet, werkt chocolade lustopwekkend. Italiaanse artsen onderzochten een groep van 161 vrouwen over hun snoepgewoonten en hun seksleven en vonden een ondubbelzinnig verband tussen de twee. Vrouwen die dagelijks chocolade eten hebben een grotere seksuele honger. Ook heeft chocolade heeft een positieve fysiologische impact op de seksuele beleving, aldus de onderzoekers. Wie weet wat een doos bonbons allemaal losmaakt bij jouw geliefde...

En tenslotte: vergeet vooral niet dat het leukste cadeau kiezen voor Valentijn vooral een kwestie is van originaliteit. Gebruik je fantasie en kies iets persoonlijks in plaats van de geijkte valentijnspresentjes!

Onderzoek laat zien dat de meeste cadeaus voor Valentijnsdag niet heel origineel zijn. De mensen die Valentijnsdag vieren kiezen bijna ieder jaar massaal voor rozen en kaartjes. Meer dan 1 miljoen mensen gooien ieder jaar op 14 februari een valentijnskaart op de bus.